Main menu

Θοδωρής Τσίκας
Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018 - 12:12μμ

Η Renault Sport Formula One Team αποκαλύπτει την R.S.18

Βασικός στόχος - όπως λένε στελέχη της ομάδας - η ανταγωνιστικότητα και η αξιοπιστία του κινητήρα.

Η Renault Sport Formula One Team, αποκάλυψε μέσω του διαδικτύου την R.S. 18, το μονοθέσιο με το οποίο η ομάδα θα συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 το 2018.

Η R.S. 18 αποτελεί το τρίτο μονοθέσιο με το οποίο η ομάδα συμμετέχει στη Formula 1, μετά την επιστροφή της σε επίπεδο πλήρους εμπλοκής το 2016. Το μονοθέσιο του 2018 έχει νέο σύστημα ανάρτησης, καθώς και αναβαθμισμένη αεροδυναμική απόδοση και βέβαια τις απαραίτητες διαφοροποιήσεις στη μονάδα ισχύος ώστε να ακολουθεί τους νέους τεχνικούς κανονισμούς.

Ο υπερτροφοδοτούμενος V6 κινητήρας του 1.6 λίτρου της Renault έχει αναβαθμιστεί μέσω ενός εξαντλητικού προγράμματος δοκιμών στο δυναμόμετρο στη βάση της ομάδας στο Viry-Châtillon, έτσι ώστε να βελτιστοποιηθεί η απόδοσή του και παράλληλα η αντοχή του. Στόχος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των κανονισμών που θέλουν  3 κινητήρες εσωτερικής καύσης (ICE) καιδύο μονάδες παραγωγής ενέργειας MGU-K ανά χρονιά.

Η R.S. 18 εξελίχθηκε σε συνεργασία των δύο εγκαταστάσεων της Renault Sport Formula One Team, στο Enstone της Αγγλίας και στο Viry της Γαλλίας. Οι εγκαταστάσεις στο Enstone αναβαθμίστηκαν σημαντικά τα τελευταία χρόνια με αλλαγές στην αεροδυναμική σήραγγα, τα εργαστήρια, το δυναμόμετρο συστημάτων μετάδοσης, αλλά και συνολικά το τμήμα σχεδιασμού.

Οι δύο οδηγοί της ομάδας, Nico Hülkenberg και Carlos Sainz, θα οδηγήσουν για πρώτη φορά το νέο μονοθέσιο στις δοκιμές που θα πραγματοποιηθούν στην πίστα της Βαρκελώνης. Τρίτος οδηγός της ομάδας θα είναι ο 23χρονος Βρετανο-κορεάτης Jack Aitken, ενώ τη θέση του δοκιμαστή θα έχει ο επίσης 23χρονος Ρώσος Artem Markelov.

O Jerome Stroll, Πρόεδρος της Renault Sport Racing τόνισε πως «είμαστε μια ομάδα που αναπτυσσόμαστε. Έχουμε δύο ταλαντούχους οδηγούς που διψούν για αποτελέσματα, περισσότερο προσωπικό και η επένδυσή μας δείχνει να αποδίδει αφού μεταφράστηκε σε μια σημαντική άνοδο από την 9η στην 6η θέση.»

Σε δηλώσεις του ο Cyril Abiteboul, Διευθύνων Σύμβουλος Renault Sport Racing υπογράμμισε πως η περσινή χρονιά ήταν επιτυχημένη από πολλές απόψεις. Ήταν η 2η χρονιά που ενισχύσαμε την ομάδα μας και κάναμε ακόμα ένα βήμα ώστε να προετοιμαστούμε με βάση τους μακροπρόθεσμους στόχους που έχουμε για την παρουσία μας στη Formula 1. Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για την φετινή χρονιά. Ο βασικός μας στόχος είναι να δείξουμε σταθερή βελτίωση σε κάθε επίπεδο και να το αποδείξουμε μέσα στην πίστα.

Οι οδηγοί

Από την πλευρά του ο Nico Hülkenberg τόνισε πως παρακολούθησε την εξέλιξη της R.S. 18 στο Enstone και παράλληλα με τα ευχάριστα νέα από το Viry για την εξέλιξη της μονάδας ισχύος, είναι σίγουρος πως όλα θα πάνε καλά. «Θέλουμε να στηριχτούμε στην πολύ καλή βάση που χτίσαμε την προηγούμενη σαιζόν και έχω ένα καλό προαίσθημα ότι όλη η σκληρή δουλειά του χειμώνα θα αποδώσει. Ανυπομονώ να οδηγήσω το νέο μας μονοθέσιο», είπε. 
Στο ίδιο μήκος κύματος και Carlos Sainz Junior:  
«Δουλεύουμε κάθε μέρα και πιο σκληρά ώστε να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε. Σίγουρα ο στόχος είναι να κάνουμε βήματα εμπρός. Είναι δύσκολο να προβλέψω πόσο μεγάλα θα είναι αυτά τα βήματα, όμως είμαι σίγουρος για τη σκληρή δουλειά όλης της ομάδας. Είμαι βέβαιος ότι θα είναι μια συναρπαστική χρονιά», είπε ο Ισπανός. 

Κάθε αναγνώστης του drive.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Σχεδιασμός, Ανάπτυξη και Φιλοξενία