Main menu

Mιχάλης Γεωργιάδης
Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017 - 8:31μμ

Αυτό είναι το εσωτερικό της νέας Mercedes G-Class

Η νέα Mercedes-Benz G-Class θα είναι πιο ευρύχωρη, πολυτελής και θα έχει αναβαθμισμένη τεχνολογία καμπίνας από τις λιμουζίνες της μάρκας.

Η νέα Mercedes-Benz G-Class θα διατηρεί το αυστηρό τετραγωνισμένο σχήμα, θα είναι δυναμική και εξεζητημένη, αλλά σαφώς πιο σύγχρονη. Θα είναι πιο ευρύχωρη και πιο πολυτελής, όπως μπορούμε να καταλάβουμε από λεπτομέρειες που η Mercedes αφήνει να διαρρεύσουν εν όψει του λανσαρίσματος.

Τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Detroit τον Ιανουάριο και οι πωλήσεις στην Ευρώπη θα αρχίσουν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018. Όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες, το εσωτερικό δεν έχει καμία σχέση με ό,τι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Υπάρχει σαφώς περισσότερος  χώρος για τους ώμους και τα γόνατα, ειδικά για τους πίσω επιβάτες που έχουν στη διάθεσή τους επιπλέον 15 εκατοστά.

Το ταμπλό ακολουθεί τη λογική και τις γραμμές της E-Class και της S-Class. Από τις οποίες δανείζεται και τεχνολογικά στοιχεία. Δύο πίνακες οργάνων θα είναι διαθέσιμοι, ένας με κλασικά στρογγυλά αναλογικά όργανα και ένας δεύτερος όπου αυτά θα απεικονίζονται με προσαρμοζόμενα γραφικά σε μια οθόνη TFT. Σε αυτή τη δεύτερη περίπτωση οι οθόνες είναι δύο, για την ακρίβεια, 12,3 ιντσών η κάθε μία. Η δεύτερη στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας, για το navigation, το σύστημα multimedia, τα Apps, κ.λπ. υπάρχει έτσι κι αλλιώς. Είναι άλλη μια εφαρμογή του widescreen cockpit της Mercedes που παρουσιάστηκε με την E-Class το 2016.

Παρά τον εκτεταμένο ανασχεδιασμό η Mercedes λέει ότι θα διατηρήσει ορισμένα τυπικά σχεδιαστικά στοιχεία του αυτοκινήτου που υπογραμμίζουν τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα του, όπως οι χειρολαβές στις πόρτες και ο χαρακτηριστικός τους ήχος στο κλείσιμο. Η G-Class παράγεται από το 1979. Και ενώ τεχνολογικά έχει εξελιχθεί πολύ, εμφανισιακά δεν απέχει και τόσο από το αρχικό σχέδιο. Έχουν κατασκευαστεί συνολικά πάνω από 300.000 αυτοκίνητα. 

Πηγή Automotive News

Κάθε αναγνώστης του drive.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Σχεδιασμός, Ανάπτυξη και Φιλοξενία